Nels

 

Ik ben opgegroeid in een warm gezin met een muzikale vader (beroeps-klarinettist); de liefde voor muziek en de schone kunsten is mij met de paplepel ingegoten.

In het laatste jaar van de kunstacademie (te Den Bosch) kwam ik, eigenlijk bij toeval, in de muziek terecht.

De eerste jaren na de academie speelde ik in de band ‘Elevator’ (een soort jazzrock/pop-groep). Hier heb ik het bassen geleerd. Daarna kwam ik, in 1979, bij de getalenteerde zanger Frank Boeijen terecht. Daaruit kwam de Frank Boeijen Groep voort, waar we erg veel succes mee hadden van ’79 tot  ’91. Heel veel optredens, platen/cd’s maken en alles wat daarbij hoorde. Hits, radio, tv, fans, gouden platen. Erg leuke, maar tegelijk ook hectische jaren.
De groep viel uit elkaar en daarna ben ik weer meer gaan schilderen ( www.nelsbusch.nl ) en muziek gaan maken in allerlei soorten bands:  Blues (o.a. begeleidingsband van Larry Garner), Grieks (Palio Parea en Kali Tichi), Wereldmuziek (R’chestra), Americana (Mariska Petrovic & The Fat Bastards), Folkrock (Aesun) en diverse studioklussen. Altijd met plezier en inzet.
Nu voel ik me helemaal thuis in ons trio Taste of Ruby. Heerlijk om zo relaxed en harmonieus muziek te maken. Een nieuwe horizon!