Gaby

 

Begin jaren ’90 begon ik in het theater als actrice, regisseur en trainingsacteur. Daarna kwam ik terecht in de wereld van het entertainment waar ik het zingen ontdekte. Ik heb jarenlang gewerkt als allround zangeres bij diverse artiestenbureaus, waaronder Arjan van Dijk. Door mijn flexibele stem kon ik de meest verschillende stijlen aan, zoals: klassieke aria’s, Franse chansons, Duits cabaret, pop, levenslied, disco-classics en American Songbook. Het podium was mijn speeltuin, waar ik mij kon uitleven; verplaatsen in verschillende rollen en uitdossen in verschillende stijlen.

In 2011 startte ik met de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst. Ik zocht een nieuwe manier van mezelf uitdrukken en wilde me bekwamen in de schilderkunst. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een aantal jazzjamsessies in café de Kroon in Nijmegen, ontstond de liefde voor de jazzmuziek. Na een jazzoptreden kwam Nels met het idee om, samen met René, een band te starten. Bij de eerste repetitie bleek het de ‘perfect match’. ‘Taste of Ruby’ past als een huis. Ik voel me thuis bij ons trio, bij onze muziek.

Ik denk dat mijn grootste kwaliteit als zangeres mijn theatraliteit is. Ik zing met gevoel. Bij onze muziek gaat het mij om de emotie. Ik wil een nummer vertolken, zo puur en eerlijk mogelijk.

Naast de muziek, schrijf ik creatieve concepten, in opdracht, voor recreatiebedrijven en ben ik portretkunstenares.